Kantoor Greenvis duurzaam verwarmd

Onze missie is om duurzame warmte beschikbaar te maken voor iedereen, dus ook voor onszelf! Kijkend uit het raam van ons kantoor zien wij allemaal aspecten die een warmtenet op Lage Weide kansrijk maken: restwarmte van lokale partijen, een hoge dichtheid van afnemers, een grote centrale voor back-up en enthousiaste partijen die van Lage Weide graag een duurzaam bedrijventerrein willen maken. Daarom hebben we het initiatief genomen om onszelf, de Atoomclub en het hele industrieterrein Lage Weide te gaan voorzien van duurzame warmte.

Met dit idee hebben wij ongeveer een jaar geleden samen met een afstudeerstagiair een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor een warmtenet op industrieterrein Lage Weide. Zoals we verwachtten, waren de resultaten erg positief. Het afstudeeronderzoek concludeerde dat Lage Weide zeer geschikt is voor een warmtenet op basis van lokaal aanbod en lokale vraag van (rest-)warmte.

Met deze resultaten in de hand heeft Greenvis in de zomer van 2016 besloten om draagvlak in de omgeving te zoeken en daarmee een eerste stap in de ontwikkeling te zetten volgens het mantra ‘denk groot, start klein’. Zo werken we stapsgewijs naar onze ambitie toe om heel Lage Weide van duurzame warmte te voorzien. Inmiddels hebben wij een groep bedrijven in het cluster rondom ons eigen kantoor enthousiast gemaakt om mee te doen aan het project. Daarnaast hebben ook Economic Board Utrecht en Eneco hun steun uitgesproken en helpen zij Greenvis om Lage Weide qua energie klaar te maken voor de komende decennia.

Wilt u weten hoe u een warmtenet kunt ontwikkelen rondom uw eigen kantoor of woning? Neem dan contact op voor meer informatie.