Strategisch communicatieplan DER

Het Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER) is door de gemeente  Roosendaal opgericht om plannen om te zetten in resultaten. Concreet heeft DER enige tijd geleden een innovatief warmtenet (het zogenaamde Smart Climate Grid) ontwikkeld en is nu verantwoordelijk voor de exploitatie ervan. Het warmtenet behoort op dit moment zelfs bij de top van de duurzaamste warmtenetten in Nederland. DER wil deze oplossing lokaal beroemd maken met een strategisch communicatieplan.

DER heeft van de provincie Noord-Brabant subsidie gekregen voor de aanleg van een warmtenet tussen SUEZ ReEnergy, het Kellebeek College en de nieuwbouwwijk Stadsoevers. Deze wijk is benoemd als ‘wijk zonder aardgas’. Het warmtenet is klaar om de gehele wijk Stadsoevers te kunnen voorzien van betrouwbare en betaalbare warmte in alle woningen die gaan komen.

Uit de machines bij SUEZ Re/Energy komt veel warmte vrij. Een deel wordt hergebruikt door de centrale zelf, een deel gaat naar het Kellebeek College en een groot deel van de warmte wordt niet benut. Zonde, want woningen en bedrijven in de buurt kunnen deze warmte juist goed gebruiken voor de verwarming van ruimtes en warm tapwater.  DER heeft aan Greenvis gevraagd om een stakeholderanalyse te maken en hun achterban op korte termijn te informeren en positief te activeren voor duurzame warmte.

Werkzaamheden Greenvis

Greenvis is vanaf de initiatiefase betrokken bij alle faseringen in het proces. Van de initiatiefase, de concretisering van het idee, het engineeringstraject tot en met de ontwikkeling van het warmtebedrijf DER.

Greenvis is tijdens het project verantwoordelijk voor het opstellen en uitwerken van het strategisch communicatieplan. In samenspraak met DER zijn ook een logo, website, (digitale) naslag, presentatie, informatiemap en gerichte infographics ontwikkeld, stakeholder specifiek.  Alle communicatie wordt in overleg en samenwerking met de gemeente Roosendaal ontwikkeld.

Momenteel bieden wij de ondersteuning in de verdere projectontwikkeling en begeleiden van nieuwe afnemers in de regio.

Extra informatie?

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

View details

Extra informatie over:

Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal; www.energieder.nl

Gemeente Roosendaal; stadsoevers.nl