Aardwarmteproject Trias Westland

In 2016 heeft geothermieproject Trias Westland 49 tuindersbedrijven aan zich weten te binden als afnemer van aardwarmte. De deelnemende bedrijven zijn samen goed voor een warmte-afnamecapaciteit van ruim 28 MW. In februari 2018 is de Trias-aardlaag succesvol aangeboord op een diepte van 4 kilometer. Uit onderzoek van de boorkern is gebleken dat de Trias-zanden op deze locatie niet geschikt zijn voor rendabele warmtewinning. De doorlaatbaarheid van de laag is lager dan verwacht. Het project wordt nu voortgezet door aardwarmte te winnen op circa 2,7 kilometer diepte, net als de andere geothermieprojecten in het Westland.

Trias Westland B.V. ontwikkelt en realiseert het Triasproject en is opgericht door Flora Holland, HVC en Westland Infra. Het project heeft de volgende doelstellingen:

  • Brede verduurzaming door aardwarmte beschikbaar te maken voor alle glastuinbouwbedrijven in het Westland.
  • Het realiseren van een eerste boring naar de Trias-laag en het vaststellen van het potentieel van het Triasreservoir.
  • Het realiseren van een geothermieproject in volledige transparantie en met sterke betrokkenheid van de glastuinbouwafnemers. Deze kunnen participeren in het project waardoor een coöperatief geothermiebedrijf ontstaat.

Werkzaamheden Greenvis

Greenvis is sinds 2016 betrokken bij dit project middels detachering van een projectmanager met kennis en expertise van warmte en koude oplossingen. Op deze manier brengen we ondersteuning in de planning, accountmanagement van de deelnemers, het technisch ontwerp, realisatie van het warmtenet en de bijbehorende afleverstations bij de deelnemers. Waar en wanneer nodig staat het Greenvis team klaar om flexibel extra capaciteit te kunnen leveren.

Extra informatie?

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

View details