Werknemers worden mede-eigenaar van Greenvis

Werken bij Greenvis betekent veel vrijheid om je eigen werkzaamheden in te vullen. Veel collega’s voelen daarom al veel verantwoordelijkheid en controle over de koers van de organisatie. De stap naar mede-eigenaarschap is daarom logisch en breed gedragen. De afgelopen twee jaar heeft Rik Koppelaar de mogelijkheden daartoe onderzocht. Met de oprichting van een STAK en de eerste handelsronde is het een feit: werknemers worden mede-eigenaar van Greenvis!

Wat is STAK?

Bij certificaten van aandelen draagt Greenvis de aandelen over aan een stichting administratiekantoor, afgekort STAK genoemd. Het stemrecht en financieel recht worden hierbij gescheiden. Het stemrecht ligt bij de stichting en wordt uitgeoefend door het bestuur, het financieel recht ligt via de certificaten in handen van de certificaathouders. De STAK is een mooie kans om waardevolle werknemers sterker aan je onderneming te binden zonder ze direct aandeelhouder te maken.

Oprichting van STAK Greenvis

Vorig jaar is bij Van Grafhorst Notarissen de STAK Greenvis opgericht. Daarin bracht Greenvis 10% van de aandelen onder. Via de stichting kunnen werknemers van Greenvis op een laagdrempelige manier een aandeel kopen in het bedrijf. Onze consultants Ewald Slingerland en Daniël De Greef vormen samen met Rik het bestuur van de STAK.

Eerste handelsronde vindt plaats

Dit jaar kunnen we met de regeling van werknemersparticipatie ook daadwerkelijk mede-eigenaar worden van Greenvis. Een maand geleden zijn collega’s uitgenodigd certificaten te kopen, waarvan er in de eerste handelsronde ruim 300 zijn aangevraagd. Een prachtige start!

We kijken uit naar de volgende rondes. Zo bouwen we samen verder aan een sterke toekomst van ónze organisatie!

Meer weten over STAK Greenvis?

Ewald Slingerland
Sr. Ontwikkelaar

06 - 47146253
ewald.slingerland@greenvis.nl
Ewald Slingerland
Daniël De Greef
Sr. Engineer

06 – 28797383
daniel.de.greef@greenvis.nl
Daniël De Greef
Rik Koppelaar
Sr. Adviseur en partner

06 – 31 90 30 83
rik.koppelaar@greenvis.nl
Rik Koppelaar