Twee nieuwe collega’s bij Greenvis

Andries Lof (links) en John Boon

Andries Lof

“Na jarenlang te hebben bijgedragen aan fundamenteel natuurkundig onderzoek op het gebied van kernfusie, EUV-reflectie coatings, organische zonnecellen, hoop ik nu bij te dragen aan de versnelling van de energietransitie.”

Andries (vader van twee) heeft als hbo natuurkundige zich de laatste jaren toegelegd op het programmeren in de onderzoeksomgeving. De overstap van clean room technicus naar Greenvis lijkt/is groot, maar de mogelijkheid om natuurkunde, wiskunde en big data in te zetten voor prangende maatschappelijk problemen zijn voor hem een grote drijfveer.

John Boon

“Ik haal energie uit het oplossen van technische problemen”

John heeft al lange tijd interesse in duurzame energie en de uitdagingen die komen kijken bij de energietransitie. Tijdens zijn bachelor Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente is deze interesse alleen maar gegroeid. Door het volgen van de master Thermische Werktuigbouwkunde en zijn stage in India, bij Alliander en bij Tata Steel heeft hij zich verder weten te ontwikkelen op het gebied van energie en duurzame energie technologieën. Na een jaar vol nieuwe ervaringen, waarbij hij onder andere in Sri Lanka heeft gewerkt als engineer op het gebied van zonne- en biomassa-energie, is hij deze maand als Engineer Energietechniek begonnen bij Greenvis. Hij haalt veel energie uit het oplossen van technische problemen en kijkt er naar uit om een bijdrage te leveren aan het jonge en energieke team van Greenvis.