Om over naar huis te schrijven

Afgelopen maand hebben we bij Greenvis voor het eerst een schrijfcursus gehad. Met deze cursus leren we niet alleen kort en krachtig schrijven, maar ook om onze boodschap over de warmtetransitie nog overtuigender te kunnen verwoorden. Sibren Lochs was zelfs zo enthousiast over de cursus dat hij inmiddels is begonnen aan een boek schrijven.

De schrijfcursus

Bij Greenvis besteden we regelmatig aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Nu stond er een schrijfcursus van Anneke Laverman (Puntann) op het programma. Deze cursus werd uiteraard online gehouden. Zo kon iedereen vanuit zijn woon-, werk- of slaapkamer meedoen.

Figuur 1: Hoeveel tijd besteed je daadwerkelijk aan het schrijven van een tekst.

Het doel van de cursus was om een tekst beter aan te passen op de doelgroep en meer structuur hierin aan te brengen. Of het nu gaat om een memo, rapportage of offerte, het is belangrijk dat je tekst zijn doel bereikt en overzichtelijk is. De schrijfcursus was een eyeopener in hoe je met de vorm en inhoud van een tekst een boodschap beter kan overbrengen. Een echte aanrader dus!

Begin van een boek

Nu had ik al langer het idee in mijn hoofd zitten om een boek te gaan schrijven. Mede dankzij de schrijfcursus ben ik hieraan begonnen. Dit boek gaat over sectoren die te maken hebben met de huidige klimaatproblematiek en verschillende duurzame energievraagstukken. Zo ga ik op zoek naar antwoorden op vragen die ik heb, zoals: is de lokale kip of de vleesvervanger beter voor het milieu? Waar staan we met kernenergie en waar zijn we met de huidige techniek en wetenschap? Waarom zonnepanelen of een Tesla wel of geen toekomst hebben? En plastic problematiek, wat zijn de vervangers?

Ik hoop in de toekomst mijn schrijven alleen maar verder te verbeteren en ik zie echt de meerwaarde om kritisch naar mijn eigen schrijfproces te kijken. Zo kan ik in de toekomst onze boodschap over duurzame warmte en koude nog beter overbrengen.

Meer weten over deze blog?

Privé: Sibren Lochs
Engineer

06 - 31968892
sibren.lochs@greenvis.nl
Privé: Sibren Lochs