Marjolijn Goorden is onze nieuwe aanwinst

Marjolijn Goorden is deze maand gestart als engineer bij Greenvis. Wie is zij?

 

Hallo allemaal! Ik ben Marjolijn, sinds twee weken onderdeel van het gezellige team van Greenvis. Hier een kleine introductie zodat jullie weten wat je aan me hebt.

Mijn fascinatie voor energie en warmte begon nadat ik als kind een traumatische ervaring had door het kijken naar de film Titanic. Hoe kan het dat Leonardo dood gaat omdat hij in het water ligt, terwijl Kate blijft leven op het land? Het was daarbuiten toch -20⁰C? En het water was vloeibaar dus dat kon nooit kouder dan nul graden zijn. Kate had moeten bevriezen en Leo zou moeten leven. Hier was duidelijk iets vreemds aan de hand. De warmtegeleidingscoëfficiënt, leerde ik toen.

Jaren later begon ik aan mijn bachelor Industrieel Ontwerpen in Delft om duurzame energieoplossingen te ontwerpen. Echter vond ik dat ik te weinig kennis op deed van wat energie nu precies is, dus besloot ik na mijn bachelor te schakelen naar Werktuigbouwkunde. Uiteindelijk heb ik de master Process & Energy afgerond en was ik tevreden met mijn theoretische kennis over energie. Nu alleen nog een fijn, idealistisch bedrijf vinden waar ik dit toe kan passen in de praktijk.

Greenvis voelt voor mij als een warm bad.