Greenvis doet onderzoek voor kamerbrief Randvoorwaarden voor verdere uitrol van warmtenetten

Greenvis maakt impact in de Tweede Kamer

Gisteren heeft Sophie Hermans van het Ministerie van Klimaat en Groene Groei een brief naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze brief ging met name over de randvoorwaarden voor het opschalen van warmtenetten, maar gaf ook een update over de duurzaamheidsnormering in de Wcw. Namens Greenvis hebben meerdere collega’s een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van deze normering. Dit onderzoek is als bijlage 1-op-1 meegestuurd door de minister naar de Tweede Kamer.

Wat staat er dan in ons rapport?

1. De norm is voor de meeste warmtenetten haalbaar, maar…

2. Sommige warmtenetten zullen wel meer tijd nodig hebben om de norm te halen.

3. De betaalbaarheid van warmtenetten staat soms op gespannen voet met de verduurzaming.

Het ministerie neemt onze onderzoeksresultaten en adviezen mee in een mogelijke aanpassingen van de regelingen onder de Wcw.

Fantastisch om hier samen met een super team aan te hebben gewerkt. Iedereen besefte dat het een super impactvol project was en we gingen er met 100% voor. De opdrachtgever gaf ons een flinke kluif en was heel tevreden met onze inzet. We hadden ook wat leermomentjes met elkaar als team, en dit hebben we dan ook kwetsbaar met elkaar gedeeld en geëvalueerd. Alles bij elkaar absoluut een prestatie om trots op te zijn dus!

Lees hier de kamerbrief of neem contact op met Daniël de Greef voor meer informatie.

Meer weten over de mogelijkheden?

Daniël De Greef
Sr. Engineer

06 – 28797383
daniel.de.greef@greenvis.nl
Daniël De Greef