Deze maand maar liefst 7 nieuwe collega’s

V.l.n.r.: Reinout Hooijen, Johan Verheij, Mart van Nieuwenhuijzen, Karin Toole en Jorrit Colenberg.

 

Johan Verheij

“Ik haal motivatie uit het inzetten van mijn kennis en inzicht bij concrete vraagstukken met betrekking tot de energietransitie.”

Johan heeft zijn bachelor Natuurkunde op zak en is in september begonnen aan de master Science For Energy And Sustainability in Amsterdam. Daarnaast heeft hij jarenlang als bijbaan bij een installatiebedrijf meegewerkt. Hierdoor heeft hij al veel praktijkervaring opgedaan met betrekking tot binnenhuisinstallaties van woningen.  Begin dit jaar heeft Johan besloten om zijn studie tijdelijk stop te zetten en zich een half jaar te focussen op het toepassen van zijn opgedane kennis en inzichten. Verduurzaming van onze samenleving noemt Johan een belangrijke, maar moeilijke opdracht. Hij wil graag zijn bijdrage leveren aan deze opdracht en die mogelijkheid krijgt hij bij Greenvis.

 

Karin Toole

“De duurzame energietransitie vind ik erg interessant.”

Karin is derdejaars student Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate and Management aan De Haagse Hogeschool in Den Haag. De focus van haar opleiding ligt bij het ontwikkelen van realistische duurzaamheidsoplossingen in de gebouwde omgeving. Binnen haar studie wordt zij breed opgeleid. Hieronder vallen thema’s als duurzaam bouwen, leven met water, de energietransitie en duurzame mobiliteit. Haar interesse gaat momenteel uit naar een duurzame energietransitie, vanwege de techniek en vele mogelijkheden voor oplossingen in fossiele brandstoffen. Daarnaast vindt Karin het leuk om iets nieuws uit te proberen en zoekt ze daarbij altijd naar een nieuwe uitdaging. Ze ziet Greenvis daarom als de ideale plek voor een stage. De diverse werkzaamheden, relaxte werkomgeving en rol binnen de energietransitie spreken haar erg aan. Ze verwacht daarom veel waardevolle werk- en leerervaring op te kunnen doen in de komende 10 weken.

 

Youri de Waal

‘Na mijn studie zou ik graag een eigen ontwerpbureau starten.’

Youri droomde er vroeger al van om uitvinder te worden. Met zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht, waar hij aan zijn tweede jaar is begonnen, is hij naar eigen zeggen hard bezig om deze droom te verwezenlijken. Binnen zijn opleiding heeft het ontwerpen van producten (van start tot finish) zijn speciale interesse. Als hij klaar is met studeren, dan zou hij graag een eigen ontwerpbureau starten. Dat geeft hem de mogelijkheid om zelf producten te ontwikkelen en uit te brengen. In zijn vrije tijd is hij te vinden op het hockeyveld en bij de sportschool, waar hij een abonnement heeft. Zijn brede interesses strekken zich uit van techniek tot wetenschap, van auto’s tot computers en buitenlandse zaken tot politiek. Samenvattend: Youri zit eigenlijk nooit stil! Door de aardige collega’s, leuke werksfeer en interessante projecten bevalt zijn stage bij Greenvis goed.

 

Martijn Sleegers

“Fossiele brandstoffen zijn eindig, dus het is tijd om nu te gaan nadenken over alternatieve energievoorzieningen”

Martijn is student Sustainable Energy Systems aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze studie past goed bij hem, omdat hij de laatste jaren een sterke passie heeft ontwikkeld voor duurzaamheid en het optimaliseren van processen. Hij is ondernemend van aard. Deze kwaliteiten komen goed tot uiting in zijn eigen bedrijfje, waarbij hij het productieproces van een eigen, gezonde, frisdrank zelf heeft ontwikkeld en geoptimaliseerd. Naast deze (naar eigen zeggen) uit de hand gelopen hobby, vindt hij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Fossiele brandstoffen zijn eindig, dus het is tijd om nu te gaan nadenken over alternatieve energievoorzieningen. Het geeft hem veel voldoening om daarmee aan de slag te gaan. Greenvis geeft hem daar de kans voor. De eerste weken zijn al goed bevallen.

 

Reinout Hooijen

“Greenvis geeft mij de kans in een voor mij nieuwe en interessante branche.”

Reinout is derdejaars student Engineering aan Windesheim Flevoland (Almere). Bij deze studie heeft hij deelgenomen aan een aantal technische projecten, waarbij hij innovatieve producten op de markt heeft moeten brengen. Met deze kennis mocht hij vorig jaar meedoen aan het NK Jong Ondernemen, waar hij met zijn studentenbedrijf de kwartfinale heeft bereikt. Met zijn stage als Engineer doet Reinout ervaring op in een voor hem nieuwe en interessante branche. Greenvis vindt hij een fijne en leerzame omgeving, waar hij zich gemotiveerd voelt door de enthousiaste collega’s en de grote potentie van het bedrijf.

 

Mart van den Nieuwenhuijzen

“Ik ervaar Greenvis als een erg prettig bedrijf.”

Mart studeert op dit moment technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds het begin van zijn opleiding woont hij in Utrecht, omdat hij het zo’n leuke stad vindt. In zijn vrije tijd sport hij veel en is hij graag met vrienden. Bij Greenvis is hij begonnen aan zijn afstudeerstage. Mart ervaart het nu al als een erg prettig bedrijf om voor te werken.

 

Jorrit Colenberg

“Bewoners en bedrijven meenemen en laten meedenken in (voorbereidende) processen is een vitaal onderdeel van een succesvolle energietransitie.’

Jorrit is bezig met de afsluitende fase van zijn master Management, Economics and Consumer Studies aan de Wageningen University. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in duurzaam (project) management, waarbij zijn interesse vooral uitgaat naar individual en organisational learning. Na zijn afstudeeronderzoek, waarbij hij heeft onderzocht hoe lokale overheden kunnen inspelen op de drijfveren van bedrijven om ze te prikkelen (samen) maatregelen op het gebied van de energietransitie te nemen, is het nu tijd voor zijn afstudeerstage als Social Engineer bij Greenvis. Tijdens zijn stage zet hij zich onder meer in voor het project ‘Energieambassadeurs’ in de gemeente Huizen.