Masterclass ‘Regie op de ontwikkeling van warmtenetten’

Als blijkt dat een warmtenet een goede kans maakt om gebouwen aardgasvrij te verwarmen, begint het nemen van de regie op de ontwikkeling ervan. Hoe neem je als gemeente de regie op alle verschillende elementen, zoals techniek, afnemers en exploitatie-organisatie? Dat vertellen we tijdens onze masterclass op dinsdag 29 maart. Kom jij ook?

Als gemeente kun je de realisatie van een warmtenet over laten aan een marktpartij, of doe je dit in samenwerking. Daarbij wil je invloed op de gebouwen die worden aangesloten en de bewoners verzekeren van een goede prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Dat kan een flinke uitdaging zijn.

Programma

In deze masterclass loodst Ewald Slingerland jou als gemeente door dit proces: van het vaststellen van het optimale gebied tot het in kaart brengen van de financieringsbehoefte en het doorlopen van een marktconsultatie en aanbesteding. Aan de hand van een concrete casus komen verschillende onderwerpen aan de orde: het meekrijgen van de organisatie, het bepalen van randvoorwaarden, de aanbestedingsprocedure en meer.

Ben je erbij?

Deze masterclass vindt plaats op dinsdag 29 maart 2022 van 15.00 uur tot 16.30 uur bij Vineyard Food & Drinks aan de Atoomweg 63 te Utrecht. Je bent welkom vanaf 14.30 uur. Aansluitend is er een borrel tot 17.30 uur. Deelname is gratis.

Deze masterclass heeft al plaatsgevonden. Toch meer weten? Ewald Slingerland gaat graag met je in gesprek. Je kunt hem bereiken op 06 – 47146253 of mail naar ewald.slingerland@greenvis.nl.

Meer weten over deze masterclass?

Ewald Slingerland
Sr. Ontwikkelaar

06 - 47146253
ewald.slingerland@greenvis.nl
Ewald Slingerland