DDA Congres Datacenter Restwarmte & Innovatie

Greenvis levert ook dit jaar als vaste partner van DDA een waardevolle bijdrage aan het Datacenter Restwarmte & Innovatie congres op 10 oktober 2019!

 

Het congres vindt plaats bij Rockstart te Amsterdam, een start-up accelerator met een specifieke focus op energie. Centraal dit jaar staat het concreet opzetten van business modellen om restwarmte hergebruik te realiseren.

 

Hans Otten, Sr. Ontwikkelaar bij Greenvis zal in zijn keynote ingaan op de leerervaringen die we als ontwikkelaar van datacenters afgelopen jaar hebben opgedaan en welke kansen we zien om de uitkoppeling van datacenter restwarmte nu echt concreet te gaan maken. Na vorig jaar voornamelijk in te gaan op de technisch/economische aanpak, zal Hans Otten dit jaar meer nadruk leggen op de bestuurlijke en sociale kwadranten om van de tekentafel, met een meewerkende gemeente, toe te werken naar enthousiaste duurzame bewoners. Oftewel, geen actie zonder tractie.

Waarom dit congres?
Op een goed concept moet je voortbouwen. In 2017 boden de Nederlandse datacenters hun restwarmte gratis aan en al sinds eind 2018 wordt datacenter restwarmte geclassificeerd als ‘hernieuwbare energie’ voor de BENG normering. Een onmisbare kans om datacenters een rol te laten spelen in de circulaire economie en de energietransitie zoals beschreven in het klimaatakkoord dat op 28 juni is gepresenteerd. Daartoe heeft de warmtemarkt de uitgestoken hand van de datacenter industrie voor het hergebruik van restwarmte aangenomen.

Voor wie?
Het congres heeft als doel om echt stappen te zetten en concreet projecten te initiëren en te versnellen. Het congres brengt rond 300 bezoekers uit diverse richtingen bij elkaar, waaronder, datacenters, warmte- en energiebedrijven, kennis ontwikkelaars, engineers en beleidsmakers van stakeholders in warmtenetten (gemeente, provincies gebiedsontwikkelaars, subsidie adviseurs etc.)

Waar?
Rockstart
Rigakade 10, Amsterdam

Programma
Het volledige programma kun je vinden op de website.

Aanmelden
Er is een beperkte hoeveelheid plaatsen beschikbaar, reserveer dus snel je ticket! Deelnemers en partners van de DDA hebben recht op één gratis entreeticket per bedrijf. Neem hiervoor contact met ons op via info@dutchdatacenters.nl.

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

View details