Masterclass ‘Ontwikkelen van een warmtenet’

In de online masterclass van donderdag 27 januari a.s. gaat Ewald Slingerland in op hoe jij als gemeente of juist als warmtebedrijf de regie op de ontwikkeling van een warmtenet kunt nemen.

 

Inhoud van de masterclass

Bij Greenvis hebben we sinds 2011 ervaring met het ontwikkelen van warmtenetten. Dat doen we aan de hand van de stappen uit het Ontwikkelwiel. Onafhankelijk, zodat we zowel de kant van de gemeente als die ervaring van het warmtebedrijf goed kennen.

We zien dat gemeenten  het aanleggen van een warmtenet vaak overlaten aan een marktpartij. Daarbij willen zij invloed op de gebouwen die worden aangesloten en bewoners verzeker van een goede prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Hoe neem je als gemeente nu de regie bij de aanbesteding op alle verschillende elementen, zoals technieken, afnemers en organisaties?

Warmtebedrijven willen juist een winnende inschrijving voor een duurzaam energiesysteem realiseren. De complexiteit van aanbestedingen neemt echter steeds verder toe, waarbij er meer factoren dan alleen prijs bepalend zijn: ontwerp, duurzaamheid, klanttevredenheid, leveringszekerheid en betaalbaarheid voor de eindgebruiker. Dat kost veel tijd en expertise. Hoe zorg je voor de economisch meest voordelige inschrijving?

De warmtemarkt is bovendien volop in beweging. Denk aan de nieuwe warmtewet, de opkomst van netwerkbedrijven, de groei van warmtebedrijven, het Klimaatakkoord en het Nationaal Groeifonds.

Daarom deelt Ewald Slingerland tijdens de masterclass onze 12 jaar kennis over beide kanten van het proces en onze verwachtingen van de toekomst, zodat jij met succesvol aan de slag kunt met aanbestedingen. Nu en in de toekomst.

Benieuwd naar de masterclass?

Meld je nu aan voor de masterclass van donderdag 27 januari 2022 (10.00-12.00 uur).

masterclass

Ewald Slingerland
Sr. Ontwikkelaar

06 - 47146253
ewald.slingerland@greenvis.nl
Ewald Slingerland

masterclass

Ewald Slingerland
Sr. Ontwikkelaar

06 - 47146253
ewald.slingerland@greenvis.nl
Ewald Slingerland
-->